WINEMAKERS DINNER MED PASCAL JOLIVET

Onsdag den 13. maj kl 18.00
Winemakers dinner med Pascal Jolivet
Snacks, 4 retter & vinmenu
975,-


Kom til en forrygende aften i Loires tegn med masser af Sancerre & Pouilly fumé – Mød topproducenten Clement Jolivet, og hør hvordan hans spændende vine blev skabt, imens vi forkæler dine smagsløg med en perfekt afstemt menu til Clements vine.

I 1990 fik Pascal Jolivet sit virke fra Sancerre, hvor vinhuset blev etableret i eget navn. Første tiltag var opførelse af en helt ny vinkælder med topmoderne vinifikationsudstyr med inspiration fra tiden hos Pommery i Champagne.

Pascal Jolivet blev hurtigt regnet blandt Sancerres innovative kreds af dygtige vinproducenter, eksempelvis overgik han tidligt til at gære sine vine på den naturlige gær fra drueskindet i modsætning til gæring på kemiske, konventionelle gærstammer.

Og det er netop den naturlige gær der giver Pascals vine sin særlige husstil, der forener friskhed og fylde med personlighed og terroir. Stilen er elegant, fin og diskret aromatisk. Det er vine med en frisk, velintegreret frugtsyre og florale undertoner. Jolivet har gennem årene opkøbt en række attraktive vinmarker, og i 2000 gennemgik vineriet en gennemgribende renovering.

Pascal Jolivet ejer i dag 65 hektar vinmarker, herunder 42 ha. i Sancerre, 8 ha. i Pouilly Fumé og 15 ha. i Touraine.

Menu & Vine

Hjemmelavede ’chips med dip’
’Attitude’ Pascal Jolivet, Touraine 2018
Attitude er Jolivets visitkort. En charmerende, imødekommende Sauvignon Blanc lavet på druer fra vingårdens kalkholdige marker i Tourraine samt Sancerres berømte flintestensundergrund ’Silex’.

Grillede hvide asparges med hummervinaigrette
Pascal Jolivet, Pouilly Fumé 2017
Pascal Jolivets Pouilly Fumé laves på 100% Sauvignon Blanc fra kommunerne Tracy, St Andelain & Les Loges.

Pascal Jolivet ’Terres Blanches’ Pouilly Fumé 2017
’Terres blanches’ er en special selection fra Jolivets ler- og kalkstenholdige parceller i det nordøstlige Pouilly Fumé.

Saltede kammuslinger med muslingefløde mættet med rogn
Pascal Jolivet, Sancerre 2018 100% suvignon blanc med druer fra de tre enkeltmarker ’Les Caillottes’. ’Les Terres Blanches’ & ’Silex’

Ristet kulmule med nye løg & sauce beurre blanc
Pascal Jolivet ‘La chene marchand’ Sancerre 2016
Le Chêne Marchard er en specialcuvée lavet på 100% Sauvignon Blanc fra 1,02 ha parcel i et af Sancerres bedste terroirs lige syd for landsbyen Bué, hvor undergrunden er meget kalkholdig.

Vagtel med grønne asparges & sauce blanquette
Pascal Jolivet ’Sauvage’ Sancerre 2015
Sancere Sauvage er lavet på nøje udvalgte druer fra 2 hektar parceller i Champtin hamlet og Bué-en-Sancerre på gamle stokke.